Cercidiphyllaceae

Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'

Relatief snelgroeiende kleine tot middelgrote boom met sterk afhangende takken waardoor een brede treurvorm ontstaat. Kan uiteindelijk circa 8 m hoog en minstens zo breed worden. De bast is grijs en l… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 8 m
Kroon: breed treurend, halfopen kroon
Blad: eirond tot bijna rond, 5 - 10 cm, (blauw)groen
Bloemen: onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Herfstkleur: geel, oranje
Hoogstam boom Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed treurend 3de grootte, boom tot 6 meter Halfopen kroon Blauwgroen Groen Oranje/rood Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Geurende bloemen
Cercidiphyllum-japonicum-pendulum
Cercidiphyllum Japonicum Pendulum-1

Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'

Relatief snelgroeiende kleine tot middelgrote boom met sterk afhangende takken waardoor een brede treurvorm ontstaat. Kan uiteindelijk circa 8 m hoog en minstens zo breed worden. De bast is grijs en laat op latere leeftijd in stroken los. Het bijna ronde blad loopt licht bronsgroen uit en kleurt in de zomer (blauw)groen. De herfstkleur is bruingeel tot oranjegeel. Net zoals bij de soort geurt het afvallende blad aangenaam kruidig/kaneelachtig. Werd al in de 17e eeuw bij een boeddhistische tempel op het Japanse eiland Honshu gecultiveerd. Houdt van een losse, liefst leemhoudende bodem. Kan slecht tegen droogte. Het voorjaarsblad is gevoelig voor nachtvorst. Bij uitstek een boom voor toepassing als solitair in een grote tuin of park.
Specificaties
Hoogte:
6 - 8 m
Kroon:
breed treurend, halfopen kroon
Schors en takken:
grijs, eerst glad, later in stroken loslatend
Blad:
eirond tot bijna rond, 5 - 10 cm, (blauw)groen
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
onopvallend, roodachtig, april , geurende bloemen
Vruchten:
onopvallende kokervrucht (in vrouwelijke bomen)
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
los, liefst leemhoudend, niet te droog, verdraagt geen droogte
Blad:
eirond tot bijna rond, 5 - 10 cm, (blauw)groen
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5 (-28,8 tot -23,4 °C)
Windbestendigheid:
matig tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Japan, circa 17e eeuw
Synoniemen:
Cercidiphyllum magnificum f. pendulum
Toepassingen en inspiratie
Kleine tuin
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.