Pinaceae

Cedrus libani subsp. atlantica Atlasceder

Deze geografische ondersoort van Cedrus libani is een snelgroeiende grote boom met op latere leeftijd horizontaal staande takken. Van nature groeiend op droge, kalkrijke berghellingen in het Atlasgebe… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 (40) m
Kroon: breed piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Blad: naalden, lichtgroen tot zilverblauw, 2 - 2,5 cm, groenblijvend
Bloemen: onopvallend , geurende bloemen
Hoogstam conifeer Solitaire conifeer Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Kan op droge grond Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Blauwgroen Groen Grijsgroen Geel Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen

Helaas, dit product is online niet beschikbaar. Bent u op zoek naar een alternatief, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Cedrus-libani-subsp-atlantica
Cedrus Libani Subsp  Atlantica

Cedrus libani subsp. atlantica

Deze geografische ondersoort van Cedrus libani is een snelgroeiende grote boom met op latere leeftijd horizontaal staande takken. Van nature groeiend op droge, kalkrijke berghellingen in het Atlasgebergte in noordwest Afrika. De stam is eerst nog grijs en glad maar wordt bij oude bomen ruwer. Later in kleine plaatjes loslatend waardoor de roodbruine bast vrij komt. De vertakking is vrij los en open en de twijgen zijn eerst nog grijsgroen tot grijsbruin maar worden in het tweede jaar grijs. De naalden staan in bundels van 20 - 40 bijeen en zijn 2 - 2,5 cm lang. In de herfst verschijnen de opstaande kegels. Jonge kegels zijn groen maar kleuren later paarsbruin tot bruin. Deze ceder verlangt veel zon en kan goed tegen luchtvervuiling.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 (40) m
Kroon:
breed piramidaal, halfopen kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
donker zwartgrijze schors, geschubd, twijgen donzig behaard
Blad:
naalden, lichtgroen tot zilverblauw, 2 - 2,5 cm, groenblijvend
Bloemen:
onopvallend , geurende bloemen
Vruchten:
tonvormige kegels, 5 - 7 cm lang, van groen naar bruin kleurend
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, liefst goed doorlatend en niet te nat
Blad:
naalden, lichtgroen tot zilverblauw, 2 - 2,5 cm, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam conifeer, solitaire conifeer
Oorsprong:
Atlasgebergte (noordoosten van Algerije en noord Marokko)
Synoniemen:
Cedrus atlantica
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.