Betulaceae

Carpinus betulus 'A. Beeckman'

Middelgrote boom met een aanvankelijk zuilvormige groeiwijze en een rechte harttak. Op latere leeftijd zal de boom zwaarder zijhout vormen en breder worden. Jonge bomen zijn snelgroeiend. Het heldergr… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 m
Kroon: zuilvormig, later piramidaal, dichte kroon
Blad: eivormig, heldergroen, bladrand dubbel gezaagd
Bloemen: groene katjes, april/mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Zure grond Kalkrijke grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Kan op droge grond Kan op natte grond Bestand tegen wind Smal Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar Toekomstboom
Carpinus-betulus-a-beeckman-35-40-vld
Carpinus-betulus-a-beeckman
Carpinus-betulus-a-beeckman-40-45-vld-1
Carpinus Betulus A  Beeckman-1

Carpinus betulus 'A. Beeckman'

Middelgrote boom met een aanvankelijk zuilvormige groeiwijze en een rechte harttak. Op latere leeftijd zal de boom zwaarder zijhout vormen en breder worden. Jonge bomen zijn snelgroeiend. Het heldergroene blad heeft, in tegenstelling tot de soort, altijd een dubbel gezaagde bladrand. In de herfst kleurt het diep goudgeel. Omdat de boom alleen met mannelijke katjes bloeit, worden geen vruchten gevormd. De wortelgroei is tamelijk oppervlakkig. Het verteerde blad is een goede bodemverbeteraar. 'A. Beeckman' is geschikt voor toepassing in straten en woonerven, maar ook in tuinen en parken kan de strakke vorm een architectonische waarde hebben.
Specificaties
Hoogte:
10 m
Kroon:
zuilvormig, later piramidaal, dichte kroon
Schors en takken:
grijs, glad, twijgen bruingrijs
Blad:
eivormig, heldergroen, bladrand dubbel gezaagd
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
groene katjes, april/mei
Vruchten:
vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, voorkeur voor leemhoudende bodem
Blad:
eivormig, heldergroen, bladrand dubbel gezaagd
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond, kan op natte grond
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Kwekerij Beeckman, Wetteren, België, 1985
Synoniemen:
Carpinus betulus 'Albert Beeckman', Carpinus betulus 'Beeckman'
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.