Betulaceae

Betula pendula 'Laciniata'

Een op B. pendula 'Crispa' gelijkende, ranke boom met een smal opgaande kroon die gevormd wordt door een min of meer rechte, doorgaande harttak. Aan de schuin opstaande takken staan sterk overhangende… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: zuilvormig, open kroon
Blad: diep ingesneden, frisgroen, 6 - 10 cm
Bloemen: eirond tot ruitvormig, frisgroen, 3 - 6 cm
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Kan op droge grond Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Open kroon Groen Geelgroen Vroege uitloop Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Betula-pendula-laciniata
Betula Pendula Laciniata 3
Betula Pendula Laciniata 5
Betula Pendula Laciniata 4
Betula Pendula Lacinicata

Betula pendula 'Laciniata'

Een op B. pendula 'Crispa' gelijkende, ranke boom met een smal opgaande kroon die gevormd wordt door een min of meer rechte, doorgaande harttak. Aan de schuin opstaande takken staan sterk overhangende twijgen. Deze zijn lang en slank zodat een sierlijk geheel ontstaat. De stam is wit en bladdert iets af. Oudere stammen worden ruw aan de voet met diepe scheuren en kleuren donker tot bijna zwartgroen. Twijgen roodbruin en voorzien van wrattige lenticellen. Het blad is dieper ingesneden dan bij B. pendula 'Crispa' en de bladrand is onregelmatig getand. Een ander verschil is dat de knoppen aan de jonge twijgen iets spitser en groener zijn. De herfstkleur is geel tot geelbruin. Ophogingen, bodemverdichting en wisselende waterstanden hebben een slechte invloed. Oppervlakkig wortelend. Zeewind wordt niet goed verdragen.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
zuilvormig, open kroon
Schors en takken:
wit, iets afbladderend, later aan basis diep gegroefd
Blad:
diep ingesneden, frisgroen, 6 - 10 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
eirond tot ruitvormig, frisgroen, 3 - 6 cm
Vruchten:
katjes, geelgroen, X opstaand en ± 1cm, Y 3 - 8 cm, april
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
losse bodem, vraagt weinig vocht
Blad:
diep ingesneden, frisgroen, 6 - 10 cm
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
2 (-45,5 tot -40,1 °C)
Windbestendigheid:
matig tot goed, geen zeewind
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
onbekend
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.