Betulaceae

Betula albosinensis Chinese rode berk

Kleinbladige berk die van oorsprong in de bergen van West-China tot op hoogtes van 4 km voorkomt. Ondanks de trage groei kunnen daar exemplaren voorkomen die boven de 10 m uitkomen. De breed piramidal… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 6 - 10 m
Kroon: breed piramidaal, los, halfopen kroon
Blad: eivormig, top spits, donkergroen, 6 - 8 cm
Bloemen: katjes, lichtgeel, ? tijdens bladontwikkeling, ? 8 - 13 cm, april
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Zure grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Lichtminnend Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Betula-albosinensis
Betula Albosinensis 2
Betula Albosinensis-1
Betula Albosinensis 3

Betula albosinensis

Kleinbladige berk die van oorsprong in de bergen van West-China tot op hoogtes van 4 km voorkomt. Ondanks de trage groei kunnen daar exemplaren voorkomen die boven de 10 m uitkomen. De breed piramidale kroon bestaat uit vele dunne, slappe, overhangende twijgen die een roodbruine kleur hebben, breedte circa 6 m. De bast heeft een oranje tot bruinoranje kleur en is al op jonge leeftijd afbladderend. Het donkergroene blad is aan de bovenzijde kaal, de onderzijde is klierachtig behaard. Het is eirond en loopt spits toe. De bladrand is dubbel gezaagd. Betula albosinensis loopt vroeg in het voorjaar uit en in de herfst verkleurt het blad goudgeel. De groengele bloemen verschijnen in hangende katjes in april. B. albosinensis wortelt oppervlakkig met een fijn vertakt wortelgestel en zeer veel haarwortels.
Specificaties
Hoogte:
6 - 10 m
Kroon:
breed piramidaal, los, halfopen kroon
Schors en takken:
oranjebruine, afbladderende schors, roodbruine twijgen
Blad:
eivormig, top spits, donkergroen, 6 - 8 cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
katjes, lichtgeel, ? tijdens bladontwikkeling, ? 8 - 13 cm, april
Vruchten:
vruchtkatjes, 3,5 - 4,5 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen
Blad:
eivormig, top spits, donkergroen, 6 - 8 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
matig tot goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
West-China
Synoniemen:
Betula albosinensis var. septentrionalis
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.