Rosaceae

Amelanchier rotundifolia

Zeer variabele soort die gewoonlijk als struik groeit, maar uiteindelijk kan uitgroeien tot een klein boompje met een breed eironde kroon. Bij uitlopen is het blad aan de onderkant wollig behaard. In … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 2 - 3 m
Kroon: breed eirond, halfopen kroon
Blad: smal ovaal tot vrijwel rond, grijsgroen, 2 - 4 cm
Bloemen: roomwit, 1,5 - 2,5 cm, in opstaande trossen, half april/begin mei
Meerstammige boom Zure grond Kalkrijke grond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed eirond Halfopen kroon Groen April Gemiddelde groeisnelheid Opvallende bloei Niet giftig (gewoonlijk) Alle soorten Eetbare vruchten
Amelanchier-rotundifolia

Amelanchier rotundifolia

Zeer variabele soort die gewoonlijk als struik groeit, maar uiteindelijk kan uitgroeien tot een klein boompje met een breed eironde kroon. Bij uitlopen is het blad aan de onderkant wollig behaard. In de zomer verdwijnt deze beharing. De grijsgroene bladeren variëren in vorm van smal ovaal tot bijna rond. De herfstverkleuring is niet spectaculair; het blad kleurt iets purperrood. De roomwitte bloemen openen in opstaande trossen. Ze zijn gemiddeld van grootte. De eetbare vruchten zijn eerst rood, maar kleuren blauwzwart bij rijpen. Amelanchier stelt weinig bodemeisen maar groeit het best op een kalkhoudende bodem.
Specificaties
Hoogte:
2 - 3 m
Kroon:
breed eirond, halfopen kroon
Schors en takken:
lichtgrijs, glad
Blad:
smal ovaal tot vrijwel rond, grijsgroen, 2 - 4 cm
Bloemen:
roomwit, 1,5 - 2,5 cm, in opstaande trossen, half april/begin mei
Vruchten:
blauwzwart, berijpt, 0,5 - 1 cm, eetbaar, eetbare vruchten
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, liefst klakhoudend
Blad:
smal ovaal tot vrijwel rond, grijsgroen, 2 - 4 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen, kleine tuinen, patiotuinen
Vorm:
meerstammige boom
Oorsprong:
Centraal- en Zuid-Europa, Noord-Afrika en West-Azië
Synoniemen:
Amelanchier ovalis Medik
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.