Hippocastanaceae

Aesculus hippocastanum 'Baumannii' Dubbelbloemige paardenkastanje

Een bekende, gevuldbloemige cultivar met een mooi gevormde, brede en gesloten kroon en een korte, stevige stam. Zeer dicht waardoor zware schaduw ontstaat. Groeit niet zo enorm uit als de soort. Hoogt… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 m, snelgroeiend
Kroon: bolvormig, dichte kroon
Blad: handvormig, 5/7-tallig, donkergroen, 15 - 20 cm
Bloemen: gevuldbloemig, wit met iets rood, in pluimen, mei/juni
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Wit Mei Snelgroeiend Opvallende bloei Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar
Aesculus-hippocastanum-baumannii
Aesculus Hippocastanum Baumannii 2
Aesculus-hippocastanum-baumannii-3
Aesculus Hippocastanum Baumannii 3-1
Aesculus-hippocastanum-baumannii-45-50-vld-3
Aesculus Hippocastanum Baumannii
Aesculus-hippocastanum-baumannii-35-40-45-50-vld
Aesculus Hippocastanum Baumannii 1

Aesculus hippocastanum 'Baumannii'

Een bekende, gevuldbloemige cultivar met een mooi gevormde, brede en gesloten kroon en een korte, stevige stam. Zeer dicht waardoor zware schaduw ontstaat. Groeit niet zo enorm uit als de soort. Hoogte tot 25 m en breedte tot 15 m. Hoofdtakken groeien bijna horizontaal en zijn voorzien van afhangende twijgen met een opstaand twijgeinde. De tegenoverstaande bladeren kunnen een doorsnede van 20 cm krijgen. In de herfst verkleuren ze naar geelbruin. De gevuldbloemige, steriele bloei is groot en uitbundig. De boom bloeit wit in kortere, compactere pluimen dan A. hippocastanum. Bloeitijd is langer dan bij de soort. 'Baumannii' is een steriele vorm zonder vruchten. Hierdoor is de boom bijzonder geschikt voor aanplant in straten en lanen. De boom moet dan vanwege de horizontale vertakking wel hoog opgesnoeid worden. Heeft een diepgaande hoofdwortel. Strooizoutgevoelig.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 m, snelgroeiend
Kroon:
bolvormig, dichte kroon
Schors en takken:
dunne, bruine en gladde schors, kleverige knoppen
Blad:
handvormig, 5/7-tallig, donkergroen, 15 - 20 cm
Bloemen:
gevuldbloemig, wit met iets rood, in pluimen, mei/juni
Vruchten:
geen, steriele vorm, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
geringe bodemeisen, kan verharding verdragen, maar geen asfalt
Blad:
handvormig, 5/7-tallig, donkergroen, 15 - 20 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
A. N. Baumann, Bollwiller, Frankrijk, 1822
Synoniemen:
Aesculus hippocastanum var. plena
Toepassingen en inspiratie
Lanen en brede straten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.