Hippocastanaceae

Aesculus glabra

Grote boom met een ronde kroon. Het jonge schot is roodbruin, de oudere twijgen zijn grijs. De oudere bast is ruw en schilfert in dunne plakjes af. De twijgen ruiken onaangenaam bij kneuzen. Het is de… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 20 m
Kroon: rond, dichte kroon
Blad: 5-tallig, groen, 3 - 7 cm
Bloemen: bleek geelgroen, 2 - 3 cm lang, in 10 - 15 cm lange pluimen, mei
Herfstkleur: oranje
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Giftige onderdelen
Aesculus-glabra

Aesculus glabra

Grote boom met een ronde kroon. Het jonge schot is roodbruin, de oudere twijgen zijn grijs. De oudere bast is ruw en schilfert in dunne plakjes af. De twijgen ruiken onaangenaam bij kneuzen. Het is de enige soort met min of meer gestekelde vruchten die inheems is in Noord-Amerika. Het groene blad kleurt soms prachtig oranje in de herfst. De bloemen zijn bleekgeel tot geelgroen en staan in armbloemige pluimen. Ze zijn niet erg opvallend. Een typisch kenmerk is dat de meeldraden tot buiten de bloemen steken. Vanwege het formaat en de breedte van de kroon is deze boom vooral geschikt als parkboom.
Specificaties
Hoogte:
15 - 20 m
Kroon:
rond, dichte kroon
Schors en takken:
grijs, oudere bast gegroefd en in dunne plakjes afschilferend, knoppen niet kleverig
Blad:
5-tallig, groen, 3 - 7 cm
Herfstkleur:
oranje
Bloemen:
bleek geelgroen, 2 - 3 cm lang, in 10 - 15 cm lange pluimen, mei
Vruchten:
met zeer korte stekels, 3 - 5 cm groot, giftig
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
heeft giftige onderdelen
Grondsoort:
geringe bodemeisen
Blad:
5-tallig, groen, 3 - 7 cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Verenigde Staten, ten oosten van de Rocky Mountains
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.