Aceraceae

Acer saccharinum 'Pyramidale'

Grote boom met in de eerste jaren een breed zuilvormige groeiwijze. Later meer ovaalrond tot rond. De basis van de kroon wordt gevormd door enkele zware, opgaande takken. Hoogte circa 20 m, breedte ci… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 m, snelgroeiend
Kroon: eerst zuilvormig, later ovaal tot rond, dichte kroon
Blad: handvormig, 5-lobbig, donkergroen, 10 - 15 cm, herfstkleur geel
Bloemen: groengeel, weinig opvallend, maart
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen lange overstromingen Bestand tegen korte overstromingen Ovaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Snelgroeiend Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Acer-saccharinum-pyramidale
Acer Saccharinum Pyramidale
Acer Saccharinum Pyramidalis

Acer saccharinum 'Pyramidale'

Grote boom met in de eerste jaren een breed zuilvormige groeiwijze. Later meer ovaalrond tot rond. De basis van de kroon wordt gevormd door enkele zware, opgaande takken. Hoogte circa 20 m, breedte circa 12 m. Het 5-lobbige blad is donkergroen met een grijswitte onderzijde. In het voorjaar blauwrood uitlopend. De bladvorm is regelmatig en zeer diep ingesneden. Herfstkleur geel. De groengele bloembundels verschijnen vóór het uitlopen van het blad. Oppervlakkig wortelend met sterk vertakte wortels en fijne zijwortels. Heeft de neiging verharding omhoog te drukken. Verdraagt vochtige grond. 'Pyramidale' heeft minder last van takbreuk dan de soort. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
20 m, snelgroeiend
Kroon:
eerst zuilvormig, later ovaal tot rond, dichte kroon
Schors en takken:
grijs en glad
Blad:
handvormig, 5-lobbig, donkergroen, 10 - 15 cm, herfstkleur geel
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
groengeel, weinig opvallend, maart
Vruchten:
gevleugelde nootvrucht, 4 - 5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, voedselarme grond, zure grond
Blad:
handvormig, 5-lobbig, donkergroen, 10 - 15 cm, herfstkleur geel
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming, bestand tegen korte overstroming
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Baumschule L. Späth, Berlijn, Duitsland, 1885
Synoniemen:
Acer saccharinum var. fastigiatum
Gerelateerde projecten
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.