Aceraceae

Acer saccharinum 'Asplenifolium'

Grote boom met breed waaiervormige tot ronde kroon. De opstaande, losse takken gaan breed uithangen. Hoogte en breedte circa 20 m. Uitlopend blad is bronskleurig. 's Zomers is het heldergroen met grij… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 m
Kroon: rond tot waaiervormig, halfopen kroon
Blad: handvormig, lobben diep ingesneden, heldergroen, 8 - 14 cm, herfstkleur geel
Bloemen: groengeel, weinig opvallend, maart
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Voedselarme grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen lange overstromingen Bestand tegen korte overstromingen Vaasvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Acer-saccharinum-asplenifolium
Acer Saccharinum Asplenifolia
Acer Saccharinum Asplenifolium 1

Acer saccharinum 'Asplenifolium'

Grote boom met breed waaiervormige tot ronde kroon. De opstaande, losse takken gaan breed uithangen. Hoogte en breedte circa 20 m. Uitlopend blad is bronskleurig. 's Zomers is het heldergroen met grijswitte onderzijde. Het is 5-lobbig en diep ingesneden. 8 tot 14 cm groot. De bladlobben staan minder uitgespreid en zijn minder diep ingesneden dan bij de cv. 'Laciniatum Wieri'. Herfstkleur geel. De bloem verschijnt vóór het blad. Oppervlakkige en sterk vertakte wortels met fijne zijwortels. De hoofdwortels kunnen verharding omhoog drukken. Verdraagt vochtige grond. Vaak als straatboom gebruikt, maar vanwege de, door wind veroorzaakte, takbreuk inmiddels meer als parkboom aangeplant. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
20 m
Kroon:
rond tot waaiervormig, halfopen kroon
Schors en takken:
grijs en glad
Blad:
handvormig, lobben diep ingesneden, heldergroen, 8 - 14 cm, herfstkleur geel
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
groengeel, weinig opvallend, maart
Vruchten:
gevleugelde nootvrucht, 4 - 5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond, voedselarme grond, zure grond
Blad:
handvormig, lobben diep ingesneden, heldergroen, 8 - 14 cm, herfstkleur geel
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming, bestand tegen korte overstroming
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
matig tot slecht
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
De Bie van Aalst, Zundert, Nederland, 1925
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.