Aceraceae

Acer rubrum RED SUNSET ('Franksred')

Middelgrote boom met gelijkmatig vertakte, piramidale tot eivormige kroon en goed doorgaande top. Dicht gesloten kroon. Hoogte 15 tot 18 m, breedte circa 12 m. Jonge twijgen zijn roodbruin en voorzien… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 15 - 18 m
Kroon: piramidaal tot eivormig, dichte kroon
Blad: handvormig, gelobd, glanzend heldergroen, bladsteel rood, circa 12 cm, herfstkleur oranje tot donkerrood
Bloemen: rood, in kleine schermen, maart/april
Herfstkleur: oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Niet giftig (gewoonlijk)
Acer Rubrum Red Sunset 2
Acer Rubrum Red Sunset 4
Acer Rubrum Red Sunset 5
Acer Rubrum Red Sunset 3
Acer-rubrum-red-sunset-franksred
Acer Rubrum Red Sunset 1

Acer rubrum RED SUNSET ('Franksred')

Middelgrote boom met gelijkmatig vertakte, piramidale tot eivormige kroon en goed doorgaande top. Dicht gesloten kroon. Hoogte 15 tot 18 m, breedte circa 12 m. Jonge twijgen zijn roodbruin en voorzien van lenticellen. Ook de bladsteel van het glanzende en heldergroene, tot 12 cm grote blad is rood. Het blad is iets dikker en groter dan bij de soort. De onderzijde is blauwgroen. Rode bloemen verschijnen voordat het blad verschijnt. Herfstverkleuring intens oranje tot donkerrood. Blad blijft lang aan de boom zitten. De boom ontwikkelt een zware hoofdwortel met fijne vertakkingen. Op kalkhoudende en droge grond stagneert de groei en zal geen herfstverkleuring plaatsvinden. Verdraagt (zee)wind slecht. Gevoelig voor strooizout. Winterhardheidszone: 4

Specificaties
Hoogte:
15 - 18 m
Kroon:
piramidaal tot eivormig, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen roodbruin, bast grijs
Blad:
handvormig, gelobd, glanzend heldergroen, bladsteel rood, circa 12 cm, herfstkleur oranje tot donkerrood
Herfstkleur:
oranje, rood
Bloemen:
rood, in kleine schermen, maart/april
Vruchten:
gevleugelde nootvrucht (samara), circa 2 cm
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
lemige grond, zandgrond, zure grond
Blad:
handvormig, gelobd, glanzend heldergroen, bladsteel rood, circa 12 cm, herfstkleur oranje tot donkerrood
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
slecht tot matig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6)
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), drachtboom voor bijen
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
J. Frank Schmidt, Boring, OR, USA, 1966
Synoniemen:
Acer rubrum ‘Red Sunset’
Toepassingen en inspiratie
Esdoorn, een veelzijdige boomsoort
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.