Aceraceae

Acer platanoides 'Cleveland'

Een middelgrote boom met een compacte en regelmatige, eivormige kroon die op latere leeftijd breder wordt, maar toch gesloten blijft. De hoogte gaat tot 15 m. De bladeren zijn glimmend donkergroen en … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: eivormig tot breed eivormig, dichte kroon
Blad: 5-lobbig, glimmend donkergroen, circa 20 cm, herfstkleur geeloranje
Bloemen: geelgroen, in tuilen, april, vóór de bladontwikkeling
Herfstkleur: geel, oranje
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Schaduwdragend Bestand tegen korte overstromingen Bestand tegen wind Breed eirond 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Acer-platanoides-cleveland
Acer Platanoides Cleveland 3
Acer Platanoides Cleveland
Acer Platanoides Cleveland 1-1

Acer platanoides 'Cleveland'

Een middelgrote boom met een compacte en regelmatige, eivormige kroon die op latere leeftijd breder wordt, maar toch gesloten blijft. De hoogte gaat tot 15 m. De bladeren zijn glimmend donkergroen en vrij groot, met een geeloranje herfstkleur. De boom bloeit reeds voor de bladontwikkeling met vrij grote op- en afstaande tuilen met opvallend geelgroene bloemen. In volle bloei is de boom een ware voorjaarsbode. 'Cleveland' is zeer geschikt als stadsboom, omdat hij weinig snoei vereist en hitteverdragend is. Daarnaast is hij goed windvast, en geschikt voor industriegebieden. De boom stelt slechts geringe eisen aan de bodem. Winterhardheidszone: 4
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
eivormig tot breed eivormig, dichte kroon
Schors en takken:
twijgen lichtbruin, bast glad, donkergrijs
Blad:
5-lobbig, glimmend donkergroen, circa 20 cm, herfstkleur geeloranje
Herfstkleur:
geel, oranje
Bloemen:
geelgroen, in tuilen, april, vóór de bladontwikkeling
Vruchten:
gevleugelde nootvrucht (samara), 3,5 - 4,5 cm lang
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
kleigrond, lemige grond, zandgrond
Blad:
5-lobbig, glimmend donkergroen, circa 20 cm, herfstkleur geeloranje
Bodemvochtigheid:
bestand tegen lange overstroming
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
goed, niet zeewindbestendig
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Scanlon Nursery, Olmsted Falls, OH, USA,
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.