Aceraceae

Acer ×freemanii 'Armstrong'

Deze cultivar is in 1951 in de Verenigde Staten ontstaan en werd tot voor kort tot A. rubrum gerekend. Uit recente studies is gebleken dat 'Armstrong' ontstond uit een kruising tussen A. rubrum en A.… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 10 - 15 m
Kroon: zuilvormig, dichte kroon
Blad: 3/5-lobbig, groen, 10 - 20 cm
Bloemen: bloemtuilen, rood, maart/april
Herfstkleur: oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar
Acer Freemanni Armstrong
Acer Freemanii Armstrong-1
Acer-freemanii-armstrong
Acer Freemannii Armstrong 1
Acer Freemanii Armstrong

Acer ×freemanii 'Armstrong'

Deze cultivar is in 1951 in de Verenigde Staten ontstaan en werd tot voor kort tot A. rubrum gerekend. Uit recente studies is gebleken dat 'Armstrong' ontstond uit een kruising tussen A. rubrum en A. saccharinum en daarom tot de hybride Acer x freemanii behoort. Deze hybride is niet alleen door menselijk toedoen ontstaan, maar komt ook in het wild in de Verenigde Staten voor. De bladeren zijn drie- tot vijflobbig en groen. De onderzijde is grijsgroen. In ons land is de prachtige oranjerode herfstkleur alleen na warme zomers te zien. Is breed wortelend met een fijne vertakking. 'Armstrong' verlangt een bodem die niet te kalkrijk is. De boom kan goed in verharding gebruikt worden, wat hem uitermate geschikt maakt voor toepassing in smalle straten en lanen.
Specificaties
Hoogte:
10 - 15 m
Kroon:
zuilvormig, dichte kroon
Schors en takken:
geen bijzonderheden
Blad:
3/5-lobbig, groen, 10 - 20 cm
Herfstkleur:
oranje, rood
Bloemen:
bloemtuilen, rood, maart/april
Vruchten:
geen, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
niet te kalkrijk
Blad:
3/5-lobbig, groen, 10 - 20 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, smalle straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Scanlon Nurseries, Ohio, USA, 1951
Synoniemen:
Acer rubrum ‘Armstrong’
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.