Aceraceae

Acer davidii Chinese esdoorn, Davids esdoorn

Met de opvallend gestreepte bast behoort A. davidii, evenals A. capillipes en A. rufinerve, tot de zogenaamde 'slangenhuidesdoorns'. De jonge twijgen zijn donker purperrood en behouden deze kleur ook … Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 8 - 12 (15) m
Kroon: ovaal tot rond, open kroon, grillig groeiend
Blad: ovaal tot langwerpig, donkergroen, 8 - 16 cm
Bloemen: hangende tuilvormige trossen, lichtgeel, mei
Herfstkleur: geel, oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Open kroon Groen Geel Gemiddelde groeisnelheid Alle soorten Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Speelboom
Acer Davidii 1
Acer-davidii
Acer Davidii-
Acer Davidii 2
Acer Davidii

Acer davidii

Met de opvallend gestreepte bast behoort A. davidii, evenals A. capillipes en A. rufinerve, tot de zogenaamde 'slangenhuidesdoorns'. De jonge twijgen zijn donker purperrood en behouden deze kleur ook 's winters. De oudere twijgen en stam bezitten de opvallende grijswitte lengtestrepen. De bladeren zijn minder duidelijk gelobd en in tegenstelling tot A. capillipes aan de onderzijde langs de nerven behaard. Bij jonge planten is het blad drielobbig, bij oude(re) bomen ongelobd. De bloemen zijn éénslachtig, op één plant komen mannelijke en vrouwelijke bloemen voor. De plant heeft een sterk vertakt en compact wortelgestel. Omdat de plant minder geschikt is om in verharding te worden geplant beperkt het gebruik zich tot aanplant als solitair in parken en grotere tuinen. Ook in groenstroken kan deze sierlijke boom goed tot z'n recht komen.
Specificaties
Hoogte:
8 - 12 (15) m
Kroon:
ovaal tot rond, open kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen purper met grijswitte lengtestrepen
Blad:
ovaal tot langwerpig, donkergroen, 8 - 16 cm
Herfstkleur:
geel, oranje, rood
Bloemen:
hangende tuilvormige trossen, lichtgeel, mei
Vruchten:
éénzadig, éénvleugelig, lichtgroen
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle
Blad:
ovaal tot langwerpig, donkergroen, 8 - 16 cm
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
6a (-23,3 tot -20,6 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Centraal China
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.