Aceraceae

Acer cappadocicum subsp. lobelii

Middelgrote boom met een opvallend slanke, zuilvormige kroon, die op latere leeftijd meer vaasvormig wordt. De jonge twijgen zijn duidelijk bedekt met een blauwwitte waslaag, een karakteristiek kenmer… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 - 18 (20) m
Kroon: zuilvormig, later vaasvormig, halfopen kroon
Blad: 5-lobbig, 8 - 14 cm, donkergroen
Bloemen: geelgroene tuilen, 5 - 6 cm, april/mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Zuilvormig 1ste grootte, boom hoger dan 12m Halfopen kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Acer Cappadocicum Subsp  Lobelii -

Acer cappadocicum subsp. lobelii

Middelgrote boom met een opvallend slanke, zuilvormige kroon, die op latere leeftijd meer vaasvormig wordt. De jonge twijgen zijn duidelijk bedekt met een blauwwitte waslaag, een karakteristiek kenmerk van deze cultivar. De glimmend donkergroene bladeren hebben vijf opvallende, naar voren gerichte, lobben. In de herfst verkleurt het blad geel. 'Lobel' is een cultivar die evenals de andere cultivars van Acer cappadocicum geen hoge pH verdraagt. Wel is 'Lobel' windbestendig en verdraagt de plant goed verharding. Deze uitstekende cultivar kan bij uitstek toegepast worden in smalle straten, maar ook als parkboom is 'Lobel' zeer karakteristiek.
Specificaties
Hoogte:
12 - 18 (20) m
Kroon:
zuilvormig, later vaasvormig, halfopen kroon
Schors en takken:
als de soort, jonge twijgen blauw berijpt
Blad:
5-lobbig, 8 - 14 cm, donkergroen
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
geelgroene tuilen, 5 - 6 cm, april/mei
Vruchten:
vlakke ovale vrucht
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
humusrijke bodem, verdraagt verharding
Blad:
5-lobbig, 8 - 14 cm, donkergroen
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
6b (-20,5 tot -17,8 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Zuid Italië
Synoniemen:
Acer lobelii
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.