Aceraceae

Acer campestre 'Queen Elizabeth'

Middelgrote boom met een brede, open kroon, mede doordat de takken onder een hoek van circa 45° ingeplant staan. In tegenstelling tot 'Elsrijk' verdraagt 'Queen Elizabeth' minder goed verharding. In g… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: circa 12 m
Kroon: breed piramidaal, open kroon
Blad: 3/5-lobbig, glimmend donkergroen, 6 - 10 (12) cm
Bloemen: kleine, eindstandige tuilen, geelgroen, mei
Herfstkleur: geel
Hoogstam boom Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd halfverharding Bestand tegen strooizout Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 2de grootte, boom tussen 6 en 12m Open kroon Groen Geelgroen Gemiddelde groeisnelheid Alle herfstkleuren Drachtboom voor bijen Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk)
Acer-campestre-queen-elisabeth-25-30-35-ai-2
Acer-campestre-queen-elizabeth

Acer campestre 'Queen Elizabeth'

Middelgrote boom met een brede, open kroon, mede doordat de takken onder een hoek van circa 45° ingeplant staan. In tegenstelling tot 'Elsrijk' verdraagt 'Queen Elizabeth' minder goed verharding. In groenstroken en wegbermen doet 'Queen Elizabeth' het uitstekend en geeft daar een meer uniform beeld dan A. campestre. De bladeren zijn glimmend donkergroen en hebben ronde lobben. De herfstkleur is diepgeel. Op jonge leeftijd is de plant iets meeldauwgevoelig, maar na enige tijd neemt deze gevoeligheid af. De plant vormt een sterk vertakkende hoofdwortel met zeer veel haarwortels. 'Queen Elizabeth' is een sierlijke boom die, mits juist toegepast, uitstekend tot z'n recht kan komen.
Specificaties
Hoogte:
circa 12 m
Kroon:
breed piramidaal, open kroon
Schors en takken:
glad
Blad:
3/5-lobbig, glimmend donkergroen, 6 - 10 (12) cm
Herfstkleur:
geel
Bloemen:
kleine, eindstandige tuilen, geelgroen, mei
Vruchten:
eenzadig, gevleugeld, steeds twee bijeen
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, behalve droge arme zandgrond
Blad:
3/5-lobbig, glimmend donkergroen, 6 - 10 (12) cm
Verharding:
verdraagt halfverharding
Winterhardheid:
5a (-28,8 tot -26,1 °C)
Windbestendigheid:
zeer goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, bestand tegen strooizout, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden, industriegebied, grote tuinen, boomsingel
Vorm:
hoogstam boom
Oorsprong:
Studebaker and Lake County Nursery, Ohio, USA, 1985
Toepassingen en inspiratie
Kustgebieden
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.