Pinaceae

Abies pinsapo 'Glauca'

Grote conifeer met een breed piramidale kroon van 20 tot 25 m hoogte. Op jonge leeftijd is de kroon regelmatig van structuur, oudere bomen worden wat slordiger. De bast is lichtgrijs tot grijs en blij… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 20 - 25 m
Kroon: breed piramidaal, dichte kroon, grillig groeiend
Blad: stijve naalden, licht blauwgrijs, 1 - 2 cm lang, groenblijvend
Bloemen: ? purperrood, 0,5 - 0,7 cm, ? groen, juni , geurende bloemen
Solitaire conifeer Kleigrond Lemige grond Veengrond Zandgrond Verdraagd geen verharding Schaduwdragend Kan op droge grond Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Grijsgroen Groen Gemiddelde groeisnelheid Niet giftig (gewoonlijk) Grillig groeiend Alle soorten Geurende bloemen
Abies-pinsapo-glauca

Abies pinsapo 'Glauca'

Grote conifeer met een breed piramidale kroon van 20 tot 25 m hoogte. Op jonge leeftijd is de kroon regelmatig van structuur, oudere bomen worden wat slordiger. De bast is lichtgrijs tot grijs en blijft lang glad. Pas op latere leeftijd laat de bast in platen los. De jonge twijgen zijn roodbruin, met de naalden alzijdig ingeplant; een belangrijk en onderscheidend kenmerk van deze soort. Ze staan haaks op de twijg. De stijve naalden zijn licht blauwgrijs en 1 tot 2 cm lang. Ze zijn duidelijk lichter gekleurd dan bij de soort. De grote, smal conische kegels zijn licht purperbruin. Geschikt voor gebruik in parken en grote tuinen. Groeit op alle gronden mits goed doorlatend. Is qua standplaats toleranter dan de soort en zal ook op een enigszins zure bodem groeien. Verdraagt droogte.
Specificaties
Hoogte:
20 - 25 m
Kroon:
breed piramidaal, dichte kroon, grillig groeiend
Schors en takken:
twijgen roodbruin, bast lichtgrijs tot grijs, lang glad, later in platen afschilferend en donkergrijs
Blad:
stijve naalden, licht blauwgrijs, 1 - 2 cm lang, groenblijvend
Bloemen:
? purperrood, 0,5 - 0,7 cm, ? groen, juni , geurende bloemen
Vruchten:
smal conische kegels, licht purperbruin, 9 - 15 cm lang en 3 - 5 cm breed
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, mits goed doorlatend, voor neutrale tot kalkrijke bodem
Blad:
stijve naalden, licht blauwgrijs, 1 - 2 cm lang, groenblijvend
Bodemvochtigheid:
kan op droge grond
Verharding:
verdraagt geen verharding
Winterhardheid:
7a (-17,7 tot -15,0 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen wind
Toepassing:
parken, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
solitaire conifeer
Oorsprong:
Desfosse & Thuillier, Orleans, Frankrijk, vóór 1867
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.