Maarten Romme

Verkoop & advies

maarten@vdberk.nl
+31 (0) 413 480 421
+31 (0) 6 5706 5754
LinkedIn

Neem contact op

Informatie

Van den Berk Boomkwekerijen is gespecialiseerd in het kweken van laanbomen, coniferen, vormbomen, rhododendrons en solitaire bomen en struiken. Het enorme assortiment bestaat uit 1600 soorten en cultivars en al deze verschillende bomen en heesters kweken we van medium tot zeer grote maten.

Met de derde generatie aan het roer is het familiebedrijf letterlijk en figuurlijk diep geworteld in de vruchtbare gronden van Midden-Brabant. In 2015 bestonden we 75 jaar en de productie strekt zich inmiddels uit over ongeveer 500 hectare, waarvan 400 in Nederland en de overige 100 hectare verspreid over twee locaties in Duitsland. We behoren daarmee tot één van de grootste boomkwekerijen van Europa. Van den Berk bomen vinden hun weg door heel Europa en soms daarbuiten.

Kwaliteit van kluit tot kruin

Een boom kan alleen succesvol zijn op zijn uiteindelijke standplaats wanneer deze zowel bovengronds als ondergronds van zeer goede kwaliteit is. Een goede kluit speelt daarin een hoofdrol. Bij Van den Berk Boomkwekerijen worden de bomen regelmatig verplant waarmee ze worden gestimuleerd tot de aanmaak van nieuwe haarwortels om zo fijn vertakte wortelgestellen te vormen. 

Intensieve begeleiding en snoei zorgt voor een goed opgebouwde evenwichtige kroon. Van den Berk bomen staan bekend om hun dicht vertakte kronen met duidelijke gesteltakken. Deze kronen vormen een solide basis voor toekomstige groei.