Aceraceae

Acer freemanii 'Autumn Blaze'

Middelgrote boom tot circa 15 m hoogte met een regelmatige breed piramidale kroon. De frisgroene vijflobbige bladeren zijn vrij klein en minder diep ingesneden dan bij A. saccharinum. Ze hebben rode b… Lees meer

Belangrijke eigenschappen
Hoogte: 12 - 15 m, snelgroeiend
Kroon: breed piramidaal tot ovaal, dichte kroon
Blad: 5-lobbig, dik, glimmend frisgroen met rode nerf en bladsteel, 8-10 cm
Bloemen: bloemtuilen roodachtig, bloemen vrouwelijk, maart/april
Herfstkleur: oranje, rood
Hoogstam boom Meerstammige boom Zure grond Kleigrond Lemige grond Zandgrond Verdraagd verharding Bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6) Bestand tegen wind Breed Piramidiaal 1ste grootte, boom hoger dan 12m Dichte kroon Groen Oranje/rood Snelgroeiend Alle herfstkleuren Waardboom voor vlinders Niet giftig (gewoonlijk) Vruchtloze cultivar
Acer Freemani Autumn Blaze
Acer-freemanii-autumn-blaze
Acer Freemanii Autumn Blaze 2
Acer Freemanii Autumn Blaze Jeffersred 5
Acer Freemanii Autumn Blaze 1
Acer-platanoides-autumn-blaze-25-30-35-dib

Acer freemanii 'Autumn Blaze'

Middelgrote boom tot circa 15 m hoogte met een regelmatige breed piramidale kroon. De frisgroene vijflobbige bladeren zijn vrij klein en minder diep ingesneden dan bij A. saccharinum. Ze hebben rode bladstelen en een grijzige onderzijde. In de herfst kleurt het diep oranjerood tot intens rood. De herfstkleur houdt relatief lang aan voordat het blad afvalt. Zoals alle A. x freemanii gedijt ook 'Jeffersred' op de meeste gronden, mits niet te kalkrijk. Hoewel de plant vrouwelijk is, worden nauwelijks vruchten gevormd. De boom werd eind zestiger jaren van de vorige eeuw gevonden door Glenn Jeffers van de gelijknamige kwekerij maar pas in 1980 benaamd.
Specificaties
Hoogte:
12 - 15 m, snelgroeiend
Kroon:
breed piramidaal tot ovaal, dichte kroon
Schors en takken:
glad, grijsbruin
Blad:
5-lobbig, dik, glimmend frisgroen met rode nerf en bladsteel, 8-10 cm
Herfstkleur:
oranje, rood
Bloemen:
bloemtuilen roodachtig, bloemen vrouwelijk, maart/april
Vruchten:
éénzadig, gevleugeld, steeds in paren, niet of nauwelijks aanwezig, vruchtloze cultivar
Stekels/doorns
Geen
Giftigheid:
gewoonlijk niet giftig voor mensen, (grote) huisdieren en vee
Grondsoort:
alle, maar niet te kalkrijk
Blad:
5-lobbig, dik, glimmend frisgroen met rode nerf en bladsteel, 8-10 cm
Verharding:
verdraagt verharding
Winterhardheid:
4 (-34,4 tot -28,9 °C)
Windbestendigheid:
goed
Overige bestendigheden:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind
Faunaboom:
bestand tegen vorst (WH 1 t/m 6), bestand tegen wind, waardboom voor vlinders
Toepassing:
lanen en brede straten, parken, pleinen, begraafplaatsen, grote tuinen
Vorm:
hoogstam boom, meerstammige boom
Oorsprong:
Jeffers Nursery, Fostoria, OH, USA, 1980
Synoniemen:
Acer x freemanii 'Autumn Blaze'
Toepassingen en inspiratie
Bomen met een goede herfstkleur
Veelgestelde vragen

Een boom weegt al snel enkele tientallen tot honderden kilo’s. Het bezorgen en lossen van (grote) bomen is specialistisch werk en daarom werken we met eigen chauffeurs en speciaal door ons geselecteerde transportbedrijven. Het is ook mogelijk om uw bestelling zelf af te halen op de kwekerij. U kunt dit aangeven tijdens het bestellen van uw bomen. Zodra de boom klaarstaat om afgehaald te worden, ontvangt u van ons bericht. De bomen worden gelost naast de vrachtwagen. Is de plantlocatie eenvoudig te bereiken dan is het in overleg met de chauffeur mogelijk om de bomen naast het plantgat te lossen. Dit wordt ter plekke beoordeeld door onze chauffeur.

In veel gevallen combineren wij de webshopbestellingen en plannen een logische rijroute. Zo kunnen we voorkomen dat de transportkosten onnodig hoog worden en sparen we het milieu.
Er is tijdens het bestellen van bomen de mogelijkheid om een voorkeur op te geven. We proberen daar rekening mee te houden. Wij communiceren altijd vooraf de exacte leverdatum. Mocht de voorgestelde datum of tijd niet uitkomen, neemt dan direct contact met onze logistieke afdeling op zodat we gezamenlijk naar een alternatief kunnen kijken. Bij de keuze voor directe levering, streven wij ernaar om bestellingen binnen 7 werkdagen te bezorgen.

Voor particulieren bestellingen via de webshop houden wij onderstaande bezorgkosten aan. Voor groenprofessionals staan de bezorgkosten apart vermeld op de offerte en kunnen afwijken van onderstaande tarieven.

Bezorging particulieren Nederland (exclusief Waddeneilanden):
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: 49,95 euro transportkosten
Orderbedrag < 300 euro: 99,95 euro transportkosten>

Bezorging particulier België:
Orderbedrag > 1000 euro: geen transportkosten
Orderbedrag < 1000 euro: berekening vindt plaats o.b.v uw regio:
Regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant:
99,95 euro verzendkosten
Regio West- en Oost-Vlaanderen:
149,95 euro verzendkosten
Wallonië :
199,95 euro verzendkosten

Bomen zijn levende organismen. Wij kweken deze met veel zorg en aandacht en wij kunnen garanderen dat de bomen van goede kwaliteit zijn. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen garantie geven op de aangroei van bomen. Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.

Een boom t/m maat 18-20 is met de hand te planten. Bij heesters ligt de grens op ongeveer maat 250-300. Een boom/heester, inclusief kluit weegt al snel meer dan 125 kg. Om een boom/heester op een juiste en zorgvuldige manier in het plantgat te krijgen, raden wij aan om bij bomen vanaf maat 20-25 of maat 300-350 (heesters) hulp van een groenprofessional in te schakelen. Zij beschikken over de juiste werktuigen om de boom zorgvuldig en goed in het plantgat te krijgen.